ساز و کار پنل خورشیدی

ساز و کار پنل خورشیدی

ساز و کار پنل خورشیدی

پنل خورشیدی سیستمی است که انرژی نورانی خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. یکی از قدرتمند ترین منبع نور موجود خورشید است. و مهم ترین ویژگی آن تولید برق میباشد. منبع اصلی انرژی نور خورشید میزان کیفیت تابش به وضعیت جوی مرتب است.
یکی از مهم ترین ویژگی‌های پنل خورشیدی برای تامین برق اظطراری، کاربرد آن در مناطق دور برای دسترسی به برق شهر، عدم نیاز به آب برای تامین برق و هم چنین در مکان‌های بسیاری مورد استفاده می باشد.
از قبیل بیمارستان ها، ویلاها سقف شیب دار، بانک ها، شرکت‌های مسکونی، اتوبان ها، بالای دکل چراغ راهنمایی، پایه های روشنایی، دکل های مخابراتی، پارک ها، در مسافرت ها مورد استفاده می باشد.
پنل خورشیدی با تبدیل نور خورشید فوتون ها را به الکتریسیته تبدیل میکند. و با استفاده از این الکتریسیته می توان مدارهای الکتریکی را شارژ کرد.
پنل خورشیدی شامل تعدادی سلول خورشیدی می باشند که هر کدام از آنها از لایه‌های سیلیکونی ساخته شده اند. لایه‌های فسفری برای تولید بار منفی و لایه‌های بور برای تولید بار مثبت تشکیل شده اند.
به عبارت ساده تر می توان گفت، یک صفحه خورشیدی با اجازه دادن به فوتون ها یا ذرات نور، می تواند الکترون‌های فاقد از اتم ها را به جریان الکتریسیته ایجاد کند.
پنل‌های خورشیدی در حقیقت تعداد واحدهای کوچکتر به نام سلولهای فتوولتائیک را تشکیل می دهند. (فتوولتائیک به این معنی است که آنها نور خورشید را به برق تبدیل می کنند.)
پنل های خورشیدی فوتون ها را جذب میکنند و جریان الکتریکی ایجاد میکنند. انرژی تولید شده از فوتون ها به الکترون ها امکان خارج شدن از مدار اتمی خود و رها شدن در میدان الکتریکی تولید شده توسط سلول های خورشیدی را میدهد؛ این میدان الکتریکی الکترون های آزاد را در جریان الکتریکی هدایت میکند.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *